www.wargraves.nl

Ministerie van Defensie
Nieuwsbericht van de internetsite van het Ministerie van Defensie (www.mindef.nl).

Duitse soldaat uit Tweede Wereldoorlog geborgen

04-04-2002

De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht heeft gisteren (3 april) bij Arnhem voor de vijfde keer stoffelijke resten van een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven. De resten werden aangetroffen in de toekomstige nieuwbouwwijk Schuytgraaf in Arnhem door een firma die het gebied op de aanwezigheid van bommen onderzocht.

Aan de hand van de aangetroffen uitrustingsstukken zoals etensblikken, een veldfles, laarzen, bestek, een tweedelig ovaal herkenningsplaatje en een Duits embleem kon worden vastgesteld dat het de stoffelijke resten van een Duitse militair zijn. Daarnaast werden twee handgranaten en klein kaliber munitie aangetroffen die ter plaatse werden veiliggesteld.

De stoffelijke resten en de uitrusting van de Duitse militair zijn voor onderzoek overgebracht naar het laboratorium van de Bergings- en Identificatiedienst op de Kolonel Palmkazerne in Bussum. Aan de hand van de gegevens wordt geprobeerd de identiteit van de Duitse militair te achterhalen. Wanneer de identiteit wordt achterhaald, kunnen de Duitse autoriteiten proberen nabestaanden van de soldaat op te sporen en hen op de hoogte brengen van de vondst. De Duitse militair wordt begraven op de Duitse Militaire Begraafplaats in Ysselsteyn (Limburg).

(foto's: Koninklijke Landmacht)


Sluit dit venster.