www.wargraves.nl

Ministerie van Defensie
Nieuwsbericht van de internetsite van het Ministerie van Defensie (www.mindef.nl).

Stoffelijke resten Duitse militair geborgen

06-03-2003

De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht heeft woensdag (5 maart) in Loon op Zand de stoffelijke resten opgegraven van een Duitse militair. De man is in de Tweede Wereldoorlog gesneuveld en kon worden ge´dentificeerd aan de hand van het aangetroffen herkenningsplaatje.

Behalve de stoffelijke resten van de Duitser werden ook twee handgranaten en twee kisten met patroonbanden voor een mitrailleur gevonden. Deze zullen door de Explosieven Opruimingdienst geborgen en geruimd worden.

Enkele jaren geleden is met behulp van een graafmachine al naar twee vermiste Duitse militairen gezocht die tijdens de oorlog in een schuttersput waren achtergebleven. Toen werd niets gevonden. Een inwoner uit Kaatsheuvel heeft de locatie nauwkeuriger berekend en zocht met toestemming van de grondeigenaar op de betreffende plek met een metaal detector. De man vond uiteindelijk een helm en menselijke botten en waarschuwde de politie. Deze schakelde op haar beurt de Bergings- en Identificatie Dienst in, waarna het veldgraf kon worden geborgen.

(foto's: Koninklijke Landmacht)


Sluit dit venster.