www.wargraves.nl

Ministerie van Defensie
Nieuwsbericht op de internetsite van het Ministerie van Defensie (www.mindef.nl).

Stoffelijke resten Britse militair geborgen.

15-04-2003

De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht heeft dinsdag (15 april) in Oosterbeek de stoffelijke resten geborgen van een in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Britse militair. De resten bevonden zich op het grondgebied van een bewoner van de Gelderse gemeente en waren eind vorige week bij graafwerkzaamheden gevonden. Bij de stoffelijke resten werd ook een hoeveelheid munitie aangetroffen. Deze werd veilig gesteld door de Explosieven Opruimings Dienst van de landmacht.

Afgelopen vrijdag waren in eerste instantie twee schoenen met menselijke resten aangetroffen alsmede munitie. Bij het onderzoek van de Bergings- en Identificatiedienst dinsdag werden verspreid over een gebied van 20 bij 20 meter stoffelijke resten aangetroffen. Op basis van de uitrusting die bij de resten werd aangetroffen blijkt het te gaan om een Britse militair. De stoffelijke resten zijn geborgen en overgebracht naar de kantoren van de Bergings- en Identificatiedienst in Bussum. Daar zal worden geprobeerd de resten te identificeren. Door het ontbreken van een identiteitsplaatje en een petembleem, zal dit naar verwachting enige tijd duren.

Bij de vandaag aangetroffen munitie ging het om een partij mortiergranaten, enkele handgranaten en klein kaliber munitie. De betreffende militair is vermoedelijk in september 1944 omgekomen tijdens de Slag om Arnhem.

(foto's: Bergings- en Identificatiedienst).


Sluit dit venster.